До України приїхали лідери Франції, Німеччини та Італії

До Києва прямують президент Франції Макрон, канцлер Німеччини Шольц та прем’єр Італії Маріо Драгі. Про це пише італійський RaiNews.

• Підпишись на ЗакарпатПост в Інстаграм @zakarpatpost

Так, за день до того, як Європейська комісія надасть рекомендації щодо статусу України як кандидата на членство в ЄС, до Києва прибудуть лідери Німеччини, Франції та Італії. З міркувань безпеки не було жодних анонсів про зустріч, пише Львівський портал.

«Перша мета саме така: показати підтримку Україні та спробувати подолати критику, яку висловив президент України Володимир Зеленський щодо Європи за обмежену та повільну відповідь у доставці зброї, обіцянок країні, яка в першу чергу стикається з проблемами російського імперіалізму», – йдеться в повідомленні.

Окрім того, Шольц, Макрон та Драгі хочуть показати Путіну, що ЄС має спільну мету підтримати Україну і Росія не зможе тиснути на Європу.

«Єдність цілей Європейського Союзу не піддається сумніву, навіть з усіма різними нюансами, які випливають із національних інтересів, які не завжди збігаються. Одним словом, Кремлю не вдасться розділити Європу, навіть скоротивши поставки газу, ще більше підвищивши ціни на енергоносії», – зазначають в італійському медіа.

ЗакарпатПост