Не захищає навіть від ножа: “слуга” Тищенко привіз столичній ТрО бронежилети часів СРСР

Народний депутат від фракції “Слуга народу” Микола Тищенко подарував теробороні Святошинського району бронежилети, які абсолютно не захищають від куль, адже вони були виготовлені майже 40 років тому.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Про це повідомляє Слідство.Інфо, пише прямий

“Бійці були щасливі, допоки не потестили бронежилети. Виявилося, що вони прострілюються наскрізь з пістолету, а спеціальний матеріал, який мав би захищати від куль, просто розсипався. Розсипався, бо бронікам вже майже 40 років – їх виготовили у 1983 році”, – зазначається у дописі журналістів.

Як відомо, після початку повномасштабного вторгнення Росії, у столиці, як і у багатьох регіонах, почали формуватися загони територіальної оборони або ж ТрО. Це окремі війська у складі Збройних сил, легка піхота, яка може охороняти важливі обʼєкти чи кордон, чергувати на блокпостах або ж протидіяти диверсантам.

Проте держава не змогла вчасно забезпечити всіх охочих стати на захист України і навіть у столичних загонах тероборони були проблеми. Передусім із захистом — критично бракувало бронежилетів, і їх доводилося шукати самотужки. Київські тероборонці зі Святошинського району не стали винятком — на деяких блокпостах не було буквально нічого.

Тому, бійці тероборони зраділи коли 1 квітня на один із блокпостів привезли три бронежилети та два мішки картоплі,

Привіз таку гуманітарну допомогу народний депутат від партії “Слуга народу” Микола Тищенко, який обирався до парламенту у Святошинському районі, а зараз займається “гуманітаркою” та періодично зʼявляється на публіці із шевроном “Титан”.

Після скандалу з бронежилетами для тероборони Микола Тищенко пообіцяв тестувати їхню якість на собі.

ЗакарпатПост