Закарпатець намагався переправити до Угорщини шістьох чоловіків

Сьогодні вранці на Закарпатті військовослужбовці Мукачівського прикордонного загону спільно зі співробітниками Нацполіції припинили спробу незаконного перетину кордону групою чоловіків призовного віку.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

У ході перевірки наданої оперативниками загону інформації, о 5.30, за 100 метрів до кордону прикордонний наряд відділу «Лужанка» затримав двох військовозобов’язаних громадян України, які мали намір незаконно потрапити до Угорщини. Про затримання прикордонники сповістили сусідні підрозділи та співробітників Нацполіції. У результаті подальших пошукових заходів, охоронці кордону спільно з поліціянтами виявили та затримали ще п’ятьох осіб чоловічої статі.

На усіх затриманих склали протоколи про вчинені ними адмінправопорушення. Крім того, правоохоронці з’ясували, що один із затриманих є переправником решти осіб. 46-річний чоловік пообіцяв своїм «клієнтам» за грошову винагороду організувати їм безперешкодний перетин кордону.

Щодо виявлення ознак злочину передбаченого ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», було направлено повідомлення до Берегівського РВП ГУ Нацпполіції у Закарпатській області.

Загалом, тільки за останній тиждень прикордонники на Закарпатті виявили та затримали 76 громадян України, які намагались незаконно перетнути кордон.

Так 45 чоловіків спробували перетнути кордон поза пунктами пропуску, ще 31 під час перетину кордону в пунктах пропуску надали для перевірки підроблені довідки та посвідчення військовозобов’язаних, а також паспортні документи, які не дають права перетинати кордон громадянами України. 

Прес – служба Мукачівського прикордонного загону

ЗакарпатПост