Майже вдвічі скоротилася кількість переселенців, які безоплатно проживають в бюджетних установах Закарпаття

Станом на середину червня в бюджетних установах Закарпатської області проживає майже 7 тисяч внутрішньо-переміщених осіб. На кінець квітня в закладах було розміщено 13,2 тис. осіб.

• Підпишись на ЗакарпатПост в Інстаграм @zakarpatpost

Юлія Траньович, консультантка з бюджетних питань Асоціації міст України в Закарпатській області, розповідає, що станом на 16 червня обсяг видатків на підтримку внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб за рахунок місцевих програм області склав 38 млн грн. Більшість з цих коштів – 32 млн грн – витрачено на харчування. 40% цієї суми або 14,8 млн грн виділено з обласного бюджету, 32% або 12,3 млн грн – з бюджету Ужгородської територіальної громади.

Наразі найбільше осіб проживають в закладах, що фінансуються з обласного бюджету – близько 1560 осіб, бюджету Ужгородської – 640, Перечинської – 290, Великобичківської – 270, та Хустської територіальних громад – близько 210.

Кількість внутрішньо переміщених осіб в області суттєво зменшилась, люди повертаються додому або виїжджають за кордон. Проте війна триває, і підтримка внутрішньо переміщених осіб залишається одним з головних гуманітарних завдань області, повідомили у Закарпатському РВ АМУ.

ЗакарпатПост