ЄС тимчасово перейде на вугілля для того, щоб впоратися з дефіцитом російського газу

Європейський Союз планує тимчасово повернутися до використання вугілля для того, щоб розв’язати проблему з уповільненням постачань російського газу.

Більше інформації у Telegram https://t.me/zakarpatpost

Про це повідомляє bykvu.com із посиланням на міжнародне інформаційне агентство Reuters.

Через обмежений ринок газу та різке зростання цін розпочався пошуки альтернативних видів палива.

Європейські лідери обурилися через те, що Росія скоротила постачання газу по її трубопроводу “Північний потік-1” до 40% пропускної спроможності. Ця ситуація ще більше посилила енергетичне протистояння ЄС.

Для того, щоб розв’язати проблему з дефіцитом газу, Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) заявило, що Європа повинна замінити російські енергоносії.

“Незаконне повномасштабне вторгнення Росії в Україну призвело до надзвичайної ситуації в ЄС. Ми спостерігаємо за вкрай грубими кроками адміністрації Путіна щодо різкого зниження постачання газу “Газпромом” і вживаємо вкрай важливих заходів, але всі ці заходи тимчасові” – заявила виконавча директорка з питань міжнародних справ і кліматичного фінансування при Європейській комісії Еліна Бардрам.

Країни ЄС вже окреслили ряд заходів для того, щоб протистояти кризі постачань та подолати занепокоєння з приводу дефіциту енергії взимку та інфляції.

ЗакарпатПост