На Закарпатті розпочався економічний форум

Сьогодні на Закарпатті розпочався  економічний форум «Релокація на Закарпаття: європейський вимір». 

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Про це повідомив очільник області Віктор Микита у Фейсбук. 

За словами Микити, керівництво країни та виконавча влада на місцях розробили комплекс заходів з релокації підприємств різних галузей на безпечні території.

Закарпаття стало лідером у цьому процесі, створивши максимально сприятливі умови для швидкого перевезення компаній і кадрового потенціалу в регіон та забезпечивши відновлення роботи у рекордно короткі терміни.

Сьогодні на територію області переїхали 305 підприємств з різних куточків країни, що становить майже 50% від усіх релокованих по Україні. 256 компаній вже відновили свою діяльність, 49 – перебувають на стадії переміщення виробничих потужностей.

фото

Регіон в умовах війни став платформою для формування нового ІТ-кластера країни та сформував кейс у більш ніж 100 релокованих компаній інформаційних технологій та 30 тисяч спеціалістів цієї галузі економіки.

Сьогодні Закарпаття працює над переорієнтуванням ринків збуту високоякісної продукції та пошуком партнерів для забезпечення ефективного експорту.

“Ми показали усім, що чесні правила та рівні умови ведення підприємницької діяльності – це реальність економічного поля на Закарпатті, яке системно розвивається та дає імпульс іншим напрямкам життєдіяльності краю, – повідомляє Віктор Микита. –  Весь цей шлях з нами поряд друзі та партнери з країн Європейського Союзу, які з перших днів нападу російських окупантів підтримали регіон та Україну, розділили наш тягар наслідків війни й продовжують надавати всебічну допомогу”. 

ЗакарпатПост