Євробачення 2023 року пройде не в Україні — остаточне рішення EBU

Сьогодні, 23 червня, Європейська спілка телебачення та радіомовлення повідомила своє остаточне рішення щодо місця проведення «Євробачення-2023», що відбудеться у травні наступного року. За рішенням організації, конкурс не проводитимуть в Україні, проте країну-господарку для наступного «Євробачення» ще не обрали.

Більше інформації у Telegram https://t.me/zakarpatpost

«EBU повністю розуміє розчарування, через те, що пісенний конкурс “Євробачення-2023 (ESC) не може бути проведений в Україні, країні-переможниці цього року. Рішення було прийняте задля забезпечення виконання умов для гарантування безпеки всіх, хто працює та бере участь у заході, планування якого має розпочатися негайно в країні, яка прийме конкурс», — йдеться у повідомленні, пише detector.media

У EBU додають, що у правилах пісенного конкурсу Євробачення, з якими погоджуються всі мовники-учасники, чітко зазначено, що подію можна перенести в форс-мажорних ситуаціях. Наприклад, через війну.

Назву країни, в якій відбудеться конкурс, поки не називають. Проте наголошують, що проводити конкурс за межами України поблизу українського кордону також не можна.

ЗакарпатПост