В Ужгороді винуватці пообіцяли відновити пам’ятний напис на честь легендарного “Азову”

У кінці травня в Ужгороді з’явився пам’ятний напис, присвячений “Азову”. Його разом із куплетом вірша Євгенія Маланюка на одній із бокових стін транспортного мосту намалювала художниця Крістіна Гаранчевська. Дівчина зробила це, аби щодня згадували про військових, які боролись за Маріуполь, про військових, які досі у полоні.

• Підпишись на ЗакарпатПост в Інстаграм @zakarpatpost

Утім невдовзі, як раніше повідомляв ЗакарпатПост, напис замалювали.

Добре, що винні наразі хоча б визнали провину і пообіцяли виправити ситуацію.

Ось що повідомило: КП “Комунальне шляхово-експлуатаційне підприємство”

Хотіли, як краще, вийшло як завжди.Замальовували надписи з посиланнями на ТГ-канали, що розповсюджують заборонені речовини і помилково зафарбували вірш Крістіни Гаранчевської, присвячений воїнам Азову.Тут нема ніякого політичного підтексту. Це людська помилка, яку ми наразі дуже стараємся виправити!Дякуємо Карпатській Січі за розголос. Очікуємо на відповідь художниці. І дуже сподіваємся, що вона погодиться відновити малюнок та напис. Якщо ні, зробимо це власними силами, щоб новий максимально відповідав оригіналу.Наша щира шана Азовцям і всім українським воїнам!

Тим часом ображені ужгородці наголошують, що напис було замальовано з “благословення” мера-регіонала, який ніколи не був справжнім патріотом України. І справді, без дозволу мерії ніхто б напис не замальовував!

ЗакарпатПост