В Ужгороді провели благодійну книжкову акцію «З книгою – до перемоги»

Благодійну книжкову акцію “З книгою – до перемоги” 28 червня провели в Ужгороді. Про це Суспільному розповіла організаторка заходу Людмила Ленарт.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

За її словами, провели акцію, аби зібрати гроші для Збройних Сил України. Для цього закарпатські письменники та поети надали свої книги, а волонтери громадської організації “Волонтери Закарпаття” збирали гроші в скриню.

50 примірників своєї книги на акцію приніс поет Іван Агоштон: “Я долучаюся до благодійної акції так, як і всі, тому що зараз такий час. Приніс своє видання — 50 примірників книжки “Підкарпатська Русь”. Книга має три складові: патріотичні, ліричні та духовного змісту вірші. Ціну поставив — 100 грн. Я тільки одну книгу видав, бо пізно почав писати”.

Ужгородка Інна Магас на акцію принесла 20 примірників своєї книги. “Це моя третя книга. Я вирішила долучитися до акції, тому що це неймовірна можливість допомогти ЗСУ, допомогти армії, волонтерити, допомагаючи людям розвиватися духовно. Ця книга — це пригодницька історія про підлітків, про незвичні здібності й небачені таланти, бо я вважаю, що кожна людина має талант, який необхідно розвивати”, — каже письменниця.

На благодійну книжковій акції представили близько 200 книг закарпатських письменників та поетів, — розповіла організаторка Людмила Ленарт. За її словами, захід організувала Ужгородська публічна бібліотека.

“Щодо акції до нас звернулися ініціаторки Марина Попович-Павлік та Оксана Андрейкович, котрі нам запропонували взяти у ній участь. Вона буде на підтримку Збройних Сил України. Долучилися закарпатські письменники. Вони надали нам безкоштовно книги, які будуть продані, й всі гроші, зібрані на цій акції, надішлють на Збройні Сили України. Представники волонтерської організації збиратимуть гроші й передаватимуть далі. Початкову ціну ставимо 100 гривень. Можливо, люди захочуть і поставлять 200, 300, 500 гривень. Це залежить від кожної людини. Наразі до нас долучилися близько 10 закарпатських письменників”, — розповіла організаторка.

ЗакарпатПост