Закарпаття втратило ще одного захисника: на Луганщині загинув ужгородець

На Луганщині під час обстрілу загинув житель Ужгорода Костянтин Литвин. Цього року йому виповнилося б 50 років. Про це повідомляє OBOZREVATEL.

• Підпишись на ЗакарпатПост в Інстаграм @zakarpatpost

Військовий загинув 21 червня на Луганщині, неподалік Сєвєродонецька, у селі Мирна Долина під час артилерійського обстрілу. За словами його побратима, поруч з Костянтином розірвався снаряд, уламок потрапив йому в голову.

Костянтин — уродженець Львівщини. Більшість свого життя чоловік присвятив службі в армії, він був “секретником” — займався документами. Проте аби утримувати сім’ю багато років вечорами підпрацьовував таксистом. Згодом, після виходу на пенсію, працював в одній із медичних установ, завідував господарською частиною. А з початком вторгнення російських військ, вирішив іти воювати.

“Він був скромною людиною, не любив пафосу. Вважав, що раз в Україну прийшла війна, то треба брати зброю та йти захищати. Він ніколи не скаржився на здоров’я, хоч йому казали, що йому треба до шпиталю, перевіритись. “Ні, я буду з вами тут”, — згадує товариш по службі.

Побратими називають Литвина сміливим і безстрашним. Мовляв, чоловік завжди їздив витягувати розвідників. Більше того, як розповіли військові, саме досвід водіння Костянтина колись врятував їм життя під час обстрілу моста Лисичанськ – Сєвєродонецьк.

“Прямо в нас летів снаряд, і за секунду до вибуху він зумів пригальмувати та звернути з дороги. Причому робив це дуже спокійно та професійно. Потім ми знайшли інший міст, він був весь у дірах. Хтось повинен був йти попереду і пересувати там металеві ворота, кришки, які прикривали провали. Так він і цим мостом проїжджав”, — каже його товариш.

Бойові товариші розповідають, що Литвин вмів добре готувати та був душею батальйону — умів підтримати бойовий дух, не давав сумувати. І завжди намагався примирити всіх. Знайомі військового з Ужгорода згадують його як чуйну, добру і справедливу людину. Вдома у Костянтина залишились дві доньки: 24-річна Діана та 11-річна Наталя.

Висловлюємо щирі співчуття родинам полеглих воїнів. Вічна пам’ять Героям!

ЗакарпатПост