Закарпатські лікарі врятували життя 17-річному мотоциклісту

Медики «швидкої», яка приїхала на виклик про ДТП у селі Зняцево, врятували життя 17-річному підлітку, який на мотоциклі разом з товаришем потрапив у аварію.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

«Швидкій» надійшов виклик, що неподалік села Зняцево у ДТП травмовано двох людей: мотоцикл на швидкості врізався у відбійник. «Уже за 4 хвилини фельдшерська бригада № 709 з Ракошина (фельдшер Неля Савичнець та водій Руслан Гавришко) домчала на місце пригоди. У кюветі біля траси лежало двоє юнаків. І хоча обидва постраждалі були у свідомості, однак стан одного з них був критичний», – йдеться у повідомленні медиків.

У водія, 17-річного хлопця, була політравма: множинні рани нижніх кінцівок, відкритий перелом лівого стегна і коліна, рвані рани правого стегна, закритий перелом лівої гомілки, масивна кровотеча. Такі травми надзвичайно небезпечні для життя через шоковий стан та значну крововтрату.

 Фельдшер діяла блискавично: знеболила, зупинила кровотечу, вивела із шокового стану, стабілізувала та транспортувала «швидкою» до Мукачівської ЦРЛ, де на пацієнта вже чекали фахівці-медики. Також, до медзакладу цією ж автівкою доставлено і другого постраждалого – 16-річного пасажира з  черепно-мозковою травмою та забоєм коліна.

Як розповів заступник директора з медичної частини Мукачівської ЦРЛ Мирослав Гавришко, наразі стан 17-річного юнака стабільний, поки він перебуває в реанімації і вже готується до низки складних реконструктивних ортопедично-травматологічних оперативних втручань.  Другий пацієнт перебуває в обласній дитячій лікарні.

ЗакарпатПост