Хто і для яких цілей хоче ліквідувати лісгоспи і кому вигідне створення єдиного підприємства «Ліси України»?

Розмови про ліквідацію державних лісогосподарських підприємств і бажання окремих представників влади створити єдину компанію «Ліси України» тривають не один рік.

дай оголошення в газету РОБОТА ГРОШІ • тел. 050 222 50 50 • вайбер • цілодобово • тел. 067 666 90 90

До цього часу працівникам державних лісогосподарських підприємств вдавалося відстоювати інтереси держави і зберегти лісові господарства, робочі місця, при цьому вирощувати ліси, доглядати за ними, захищати від лісових пожеж, шкідників, браконьєрів, сплачуючи податки, виконуючи всі зобов’язання перед державою.

І ось в час війни, коли вся країна має разом боротися з загарбниками, коли тисячі лісівників служать в лавах ЗСУ, тероборони, волонтерять, приймають біженців, допомагають переселенцям, тихо, без розголосу, у владних кабінетах готується Проект Постанови про ліквідацію державних лісогосподарських підприємств і створення єдиної компанії «Ліси України».

Товариство лісівників України звернулося з проханням розібратися у ситуації до Президента України І Прем’єр-Міністра України, пише видання Відкритий ліс.

Як стало відомо, вже зібрано понад 80 підписів народних депутатів на зверненні до КМУ і запиті до Президента України , щодо недопущення ліквідації державних лісогосподарських підприємств.

Народна депутатка Ольга Василевська-Смаглюк також закликала Кабінет міністрів утриматись від недалекоглядних рішень. «Дізналась про плани Кабміну, які можуть призвести до руйнівних наслідків в цілій галузі економіки. Мова йде про ліквідацію лісгоспів та створення державного унітарного комерційного підприємства.

Окрім рекордних платежів в держбюджет та прибуткової господарської діяльності, в час війни підприємства лісового господарства передали військовим та цивільним для відновлення житла та споруд соціальної сфери. Роздавали людям продовольство та допомагали евакуйовувати та розселяти громадян. Гасили пожежі після ракетних обстрілів.

Централізація ведення лісового господарства, ліквідація існуючих лісогосподарських підприємств йде в розріз ухваленій урядом лісовій стратегії до 2035 року. Закликаю Кабінет міністрів утриматись від недалекоглядних рішень. Після перемоги розберемось, кому насправді потрібно реформуватись або самоліквідуватись», – наголосила Ольга Василевська-Смаглюк.

Закарпатпост