Сесія Ужгородської міськради: зміни до програми благоустрою, матеріальна допомога, добудова воєнкомату та безпечне правосуддя

Сьогодні на початку роботи чергової сесії Ужгородської міської ради міський голова Богдан Андріїв нагородив юних талановитих ужгородок.

дай оголошення в газету Закарпатські ОГОлошення дзвони • 050 222 50 50 • вайбер • цілодобово дзвони • 067 666 90 90 • телеграм • цілодобово

Премію Ужгородського міського голови для обдарованої молоді, яка вручається вже четвертий рік поспіль, та грошову винагороду по 10 тисяч гривень кожен, отримали: Наталія Штибель – студентка ІІ курсу факультету образотворчого мистецтва, Закарпатської академії мистецтв; Біатріс Бучок – студентка ІІІ курсу спеціалізації «фортепіано» Ужгородського музичного фахового коледжу імені Дезидерія Задора; Каріна Корнута – учениця 7 класу Ужгородської музичної школи № 1 імені Петра Чайковського.

Також, понад десятку ужгородців на сесії міськради виділили матеріальну допомогу – від 10 до 40 тисяч гривень – для подолання важких хвороб.

Було розглянуто і Звіт департаменту міської інфраструктури про виконання 17 міських цільових Програм за 2021 рік розглянули сьогодні на сесії міськради Ужгорода:

–  Програми благоустрою міста Ужгород на 2018-2022роки;

–   Програми реконструкції та капітального ремонту системи зовнішнього освітлення міста Ужгород на 2021-2023 роки;

–  Програми капітального ремонту житлового фонду м. Ужгород на 2018- 2022 роки;

–  Програми розвитку житлового фонду соціального призначення та житлових об’єктів, які використовуються для забезпечення діяльності дитячих будинків сімейного типу у місті Ужгород на 2019-2022 роки;

–  Програми виготовлення технічної документації у м. Ужгород на 2018- 2022 роки;

– Програми відшкодування частини кредитів, отриманих ОСББ, ЖБК на впровадження заходів з енергозбереження, капітального ремонту та реконструкції багатоквартирних будинків у м. Ужгород на 2018-2022 роки («Теплий дім»)

та ще понад десятка інших міських Програм.

Постановою Кабміну визначено перелік видатків, які здійснюються під час військового стану тому депутати Ужгородської міськради сьогодні на сесії підтримали рішення про призупинення  Порядку здійснення внесків із бюджету Ужгородської територіальної громади до статутного капіталу комунальних підприємств.

Підтримали депутати і Зміни до Програми благоустрою. Зокрема, змінили назву самої Програми  – Програма благоустрою та розвитку комунальної інфраструктури міста Ужгород на 2018-2022 роки». Також, оскільки комунальне підприємство «КШЕП» визначено виконавцем цієї Програми, на нього покладено забезпечення утримання міських доріг, зелених зон, поточних ремонтів тощо, виникла нагальна необхідність оновити для таких робіт спеціалізовану техніку і Програму доповнили додатком із переліком техніки, яку потрібно закупити у цьому році. У доповненнях до Програми і завдання – утримання в належному стані автобусних зупинок із передбаченням на це 200 тис. грн.

Із приємних рішень – лауреатам Премії імені Петра Скунця в Ужгороді збільшать винагороду – кожен із переможців у трьох номінаціях отримає цього року 20 000 гривень. Депутати внесли зміни до Програми відзначення в Ужгороді державних та місцевих свят, історичних подій, знаменних і пам’ятних дат та інших заходів на 2021-2023 роки.

Підтримали  депутати Ужгородської міської ради і зміни до низки прийнятих раніше рішень: до Програми «Безпека закладів загальної середньої освіти міста на 2022 рік», Програми інформатизації діяльності Ужгородської міської ради та її виконавчих органів на 2020-2022 роки, Програми розвитку транскордонного співробітництва та підтримки імплементації проєктів міжнародної технічної допомоги в Ужгороді на 2018-2022 роки, Програму фінансової підтримки закладів первинного, вторинного рівня медичної допомоги та їх розвиток у місті Ужгороді на 2020-2023 роки.

Прийняли сьогодні на сесії Ужгородської міської ради  і Програму «Безпечне правосуддя» на 2022-2024 роки. Вона  спрямована на забезпечення підвищення ефективності підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, а також охорони приміщень суду, органів та установ системи правосуддя на території Ужгорода, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їх сімей, працівників суду, забезпечення у суді безпеки учасників судового процесу шляхом надання матеріально-технічної допомоги територіальному управлінню Служби судової охорони у Закарпатській області. Управління є державним органом, на який покладається завдання з підтримання правопорядку в судах, органах та установах системи правосуддя.   На реалізацію Програми передбачено 340 тисяч гривень, із них 140 тисяч – на 2022 рік.

Програму забезпечення безпеки громадян шляхом виправлення засуджених та запобігання вчиненню ними повторних злочинів в місті Ужгороді на 2022 – 2024 роки схвалили сьогодні на сесії міськради. Документ спрямований на забезпечення ефективної реалізації державної політики у сфері пробації шляхом розроблення та здійснення комплексу заходів, спрямованих на усунення причин та умов вчинення повторних кримінальних правопорушень тощо. На реалізацію Програми передбачено 320 тисяч гривень із міського бюджету, із них 100 тисяч – на 2022 рік.

Також депутати Ужгородської міської ради ухвалили Програму сприяння діяльності військової частини 3115 Національної гвардії України у виконанні завдань по забезпеченню безпеки громадян та підтримки правопорядку на 2022 рік. Основною метою Програми є охорона громадського порядку, забезпечення захисту та охорони життя, здоров’я, прав, свобод та законних інтересів громадян, розроблення та здійснення комплексу заходів, спрямованих на захист суспільства і держави від кримінальних та інших протиправних діянь тощо.

Для реалізації цієї мети є потреба у покращенні матеріально-технічного забезпечення та створення належних умов для роботи в/ч  3115 Нацгвардії України. На виконання Програми передбачено 230 тисяч гривень із міського бюджету.

Депутати підтримали програму надання матеріально-технічної допомоги Ужгородському районному територіальному центру комплектування та соціальної підтримки (колишній військкомат) для переобладнання приміщення на 2022–2023 роки. У зв’язку з воєнним станом в Україні зросли  обсяги завдань, які виконує Ужгородський РТЦК та СП, є потреба у збільшенні кількості штатних працівників і військовослужбовців, розширення матеріально-технічної бази, облаштування додаткової кількості приміщень та робочих місць. Таким чином будівля Ужгородського РТЦК та СП на вул. Олександра Бородіна 22/2 в Ужгороді потребує переобладнання, ухвалена Програма передбачає виділення фінансування для цього, а також для добудови 4-го поверху.

Закарпатпост