В Ужгороді вже можна купити марки Ассоль вже не та» і «Святий Миколай захищає Миколаїв»

Марки «Ассоль вже не та» і «Святий Миколай захищає Миколаїв» погасили в Ужгороді сьогодні, 13 липня.

Обласний центр Закарпаття став уже 14-им містом, куди завітала відома Міжнародна виставка карикатур на тему «Російський військовий корабель, йди на ***!»

• Підпишись на ЗакарпатПост в Інстаграм @zakarpatpost

На марці «Ассоль вже не та» зображена дівчина, яка стоїть на березі моря та цілить із зброї в корабель з червоними вітрилами та ворожим триколором. На наплічнику дівчини – український прапорець. Автор малюнка – одеський художник-карикатурист Віктор Джевага. Це – варіація на тему легендарної фрази українського прикордонника щодо російського військового корабля.

Марка «Святий Миколай захищає Миколаїв» була створена за малюнком відомого в Україні художника з Рівненщини Юрія Журавля.

Якщо казати про виставку політичних та антивоєнних карикатур, то в експозиції – понад 300 робіт авторів із України, Ізраїлю, Польщі, Греції, Німеччини, Румунії, Індії, Італії, Швеції, Нідерландів, Франції, Австрії, Мексики та інших країн. За словами організаторів, захід має за мету привернути додаткову увагу суспільства до проблематики війни та її наслідків через гумор, висміювання ворога. Кожна карикатура по-своєму висвітлює обличчя диктатора-параноїка, брехливість російської пропаганди та відсутність моральності у російських окупантів.Після спецпогашення марки та конверта з лімітованої колекції марки «Ассоль вже не та…» та «Святий Миколай захищає Миколаїв» презентували і сувенірну монету «Русскій воєнний корабель, іди на ***!». Зібрані з продажу кошти спрямують на підтримку військових.Сьогодні з експозицією могли ознайомитися ужгородці, гості міста, а вже завтра, 14 липня, карикатури у складі Міжнародної пересувної виставки «Нескорена Україна-2022», організованої Закарпатським регіональним відділенням Асоціації міст України, Ротарі-клубом «Ужгород» та Агенцією регіонального розвитку Закарпатської області, вирушать містами Словаччини, повідомила Ужгородська міська рада.

ЗакарпатПост