Закарпатські митники фіксують понад півтисячі порушень, пов’язаних із автомобілями

Про результати виявлених у І-омупівріччі 2022 року порушень строків тимчасового ввезення транспортних засобівна митну територію України більше, ніж на 30 днів, поінформували в управлінні боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Закарпатської митниці.

дай оголошення в газету РОБОТА ГРОШІ • тел. 050 222 50 50 • вайбер • цілодобово • тел. 067 666 90 90

Так, за перші 6 місяців п.р. закарпатські митники склали 122 протоколи про порушення митних правил на суму майже 16 млн грн за ознаками статті 481 Митного кодексу України. Безпосередніми предметами правопорушень були: вантажні автомобілі, легкові автомобілі та причепи.

Крім цього, за результатами проведеного аналізу документів, що можуть свідчити про факт передачі транспортного засобу у володіння, користування, або розпорядження особі, яка безпосередньо не ввозила такий транспортний засіб на митну територію України, за вказаний період складено 23 протоколи про порушення митних правил за ознаками статті 469 Митного кодексу України, накладено штрафів на суму 782 тис грн.

За порушення громадянами термінів доставлення транспортних засобів до митниці призначення за ознаками статті 470 МКУ, за півроку зафіксовано 130 порушень на суму 5,1 млн грн.

А от за переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням їх від митного контролю в тайниках автівок за ознаками статті 483 МКУ, складено 286 протоколів на суму 56,3 млн грн. У таких випадках вилучаються транспортні засоби разом з предметами правопорушення, а на порушників чекають серйозні санкції – штраф у розмірі 100% від вартості товару та їх конфіскація разом з автомобілями, які використовувалися для переміщення з прихованням їх у різноманітних схованках.

Загалом за півроку порушено 538 справ про ПМП, пов’язаних з транспортними засобами, що становить понад 85% від загальної кількості виявлених порушеннях на митних постах у зоні діяльності Закарпатської митниці.

Пресслужба Закарпатської митниці

ЗакарпатПост