Польща посідає 2 місце у світі за обсягами допомоги Україні після США

💬«Польща посідає 2️⃣ місце у світі за обсягами допомоги Україні після США.

дай оголошення в газету ЗАКАРПАТСЬКІ ОГОЛОШЕННЯ • тел. 050 222 50 50 • вайбер • цілодобово • тел. 067 666 90 90

Про це повідомляє Міністерство оборони України

Просто оцініть це. Народ Польщі реально вважає себе справжнім дружнім сусідом, який хоче нам допомогти», – Резніков Олексій🇺🇦🇵🇱Міністр оборони України Олексій Резніков зустрівся з віце-прем’єр-міністром, міністром національної оборони Республіки Польща Маріушем Блащаком. Було обговорено питання необхідної допомоги Україні від Польщі. 🤝Очільник українського оборонного відомства подякував Республіці Польща та польському колезі особисто за підтримку України в боротьбі з державою-терористом рф. Зі свого боку Маріуш Блащак висловив переконання, що Україна заслуговує на те, щоб бути вільною і незалежною. 💬«Вільна Україна – означає вільна Польща. Ми зацікавлені у тому, щоб зупинити російську агресію. Наші «Перуни» пройшли гарний екзамен на полі бою. Вважаємо, що поставка польських «Крабів» матиме важливе значення для української артилерії», – зазначив Маріуш Блащак.

🇺🇦🇵🇱В рамках зустрічі відбувся спільний брифінг Олексія Резнікова та Маріуша Блащака. ✅Головні тези Міністра оборони України Олексія Резнікова: 👉🏻«Партнери із США задоволені якістю використання українськими артилеристами систем HIMARS, високоточною витратою кожної ракети саме з метою ураження «болючих» місць російських військ» 👉🏻«Уражаємо склади боєприпасів і командні пункти. Це дійсно ефективна зброя, яка разом із артилерією 155-мм калібру, до якої, в тому числі, відносять сучасні польські САУ «Краб», наносять сьогодні ураження росії, і змінюють взагалі картинку бою. Я думаю, що так надалі і буде» 👉🏻«Ми маємо розуміти, що немає магазину, немає супермаркету, де можна легко купити HIMARS, САУ «Краб» і САУ «Panzerhaubitze 2000». Тому це кожен раз прорахунки готовності забезпечити запасними частинами, навчити наших артилеристів користуватися системами»

🇵🇱Міністр національної оборони Республіки Польща Маріуш Блащак під час візиту в Україну відвідав Ірпінь Київської області, де під час вторгнення росіяни здійснювали масові вбивства мирних мешканців. Він був вражений жорстокістю окупантів. 💬«Це криваві злочини росіян, які мають бути покарані. Пишаюся українськими захисниками, які звільняли Ірпінь та загалом усіма військовими, які нині боронять Україну», – зазначив Маріуш Блащак.

ЗакарпатПост