Site icon zakarpatpost.net

Польща посідає 2 місце у світі за обсягами допомоги Україні після США

«Польща посідає місце у світі за обсягами допомоги Україні після США.

дай оголошення в газету ЗАКАРПАТСЬКІ ОГОЛОШЕННЯ • тел. 050 222 50 50 • вайбер • цілодобово • тел. 067 666 90 90

Про це повідомляє Міністерство оборони України

Просто оцініть це. Народ Польщі реально вважає себе справжнім дружнім сусідом, який хоче нам допомогти», – Резніков ОлексійМіністр оборони України Олексій Резніков зустрівся з віце-прем’єр-міністром, міністром національної оборони Республіки Польща Маріушем Блащаком. Було обговорено питання необхідної допомоги Україні від Польщі. Очільник українського оборонного відомства подякував Республіці Польща та польському колезі особисто за підтримку України в боротьбі з державою-терористом рф. Зі свого боку Маріуш Блащак висловив переконання, що Україна заслуговує на те, щоб бути вільною і незалежною. «Вільна Україна – означає вільна Польща. Ми зацікавлені у тому, щоб зупинити російську агресію. Наші «Перуни» пройшли гарний екзамен на полі бою. Вважаємо, що поставка польських «Крабів» матиме важливе значення для української артилерії», – зазначив Маріуш Блащак.

В рамках зустрічі відбувся спільний брифінг Олексія Резнікова та Маріуша Блащака. Головні тези Міністра оборони України Олексія Резнікова: «Партнери із США задоволені якістю використання українськими артилеристами систем HIMARS, високоточною витратою кожної ракети саме з метою ураження «болючих» місць російських військ» «Уражаємо склади боєприпасів і командні пункти. Це дійсно ефективна зброя, яка разом із артилерією 155-мм калібру, до якої, в тому числі, відносять сучасні польські САУ «Краб», наносять сьогодні ураження росії, і змінюють взагалі картинку бою. Я думаю, що так надалі і буде» «Ми маємо розуміти, що немає магазину, немає супермаркету, де можна легко купити HIMARS, САУ «Краб» і САУ «Panzerhaubitze 2000». Тому це кожен раз прорахунки готовності забезпечити запасними частинами, навчити наших артилеристів користуватися системами»

Міністр національної оборони Республіки Польща Маріуш Блащак під час візиту в Україну відвідав Ірпінь Київської області, де під час вторгнення росіяни здійснювали масові вбивства мирних мешканців. Він був вражений жорстокістю окупантів. «Це криваві злочини росіян, які мають бути покарані. Пишаюся українськими захисниками, які звільняли Ірпінь та загалом усіма військовими, які нині боронять Україну», – зазначив Маріуш Блащак.

ЗакарпатПост

Exit mobile version