В Угорщині заявили, що мають план на випадок, якщо війна в Україні сягне Закарпаття

Уряд Угорщини має намір захистити етнічних угорців, які проживають на території українського Закарпаття у разі, якщо збройна агресія РФ сягне цього регіону.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост  підтримуй своїх  замовляй рекламу на сайті  e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Про це в інтерв’ю виданню Index заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, зазначивши, що будь-яка країна, поруч із якою йде війна, має бути готова захистити себе, пише Суспільне

“У нашій країні також були підготовлені сценарії надзвичайного стану. Виведення угорських військових з охорони кордону частково пов’язане з цим”, — сказав посадовець.

Він додав, що Угорщина не має розбіжностей із президентом Володимиром Зеленським, зазначивши, однак, що у сторін наявні “різні інтереси”.

“Він українець, а ми представляємо інтереси Угорщини. А в чому український інтерес? Залучити до цього конфлікту якнайбільше країн, хоча б шляхом постачання зброї. З іншого боку, в наших інтересах — залишатися осторонь цього конфлікту і звести до мінімуму можливість сповзання у військову ситуацію. Немає сумніву, що угорсько-українські відносини ще до початку війни характеризувалися напруженими стосунками. Однак відколи почалася війна, ми виключили справи, що викликають напруженість”, — сказав Сійярто.

Також міністр зазначив, що Угорщина готова й надалі приймати українських біженців.

ЗакарпатПост