Site icon zakarpatpost.net

Працював із сіном: на Закарпатті 70-річного чоловіка вкусила змія

Про це повідомляє 103 Закарпаття

дай оголошення або рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення дзвони • 050 222 50 50 • вайбер • цілодобово дзвони • 067 666 90 90 • телеграм • цілодобово

Вчора о 19.50 на лінію «103» поступив виклик з приводу укусу змії: постраждалий 70-річний чоловік із с.Голятин з Міжгірщини. Змія вкусила за гомілку, коли він працював у полі із сіном. На виклик виїхала  бригада № 502 у складі фельдшера Василя ГОЛАДНЯКА та водія Богдана ДОВГОМЕЛІ. Потерпілому надали медичну допомогу та транспортували до Міжгірської районної лікарні.
Нагадуємо основні правила безпеки які допоможуть Вам вберегтися від укусу зміїЯК ВБЕРЕГТИСЯ ВІД УКУСІВЗМІЙ: ПРАВИЛА БЕЗПЕКИ

Якщо ви вирушаєте в місцевість, де можуть бути плазуни, вдягайте одяг, що захистить від укусів: довгі штани із цупкої тканини, високі черевики. Штани потрібно заправити в черевики.

Перед тим, як сісти на траву, камінь чи колоду дерева – будь куди – пошурхотіть чи постукайте палицею. Це відлякає змію. Зазвичай вони втікають від людей, почувши кроки, стукіт чи голоси та одразу ж ховаються або відповзають подалі. Однак у спеку їхня поведінка може змінюватись, тому убезпечте себе цією простою дією.

Змії часто ховаються у копицях сіна, під каменями або стовбурами дерев. Тому цих предметів краще не торкатися руками, а користуватися ціпком.

Якщо ви все ж таки зустрілися із плазуном, не робіть різких рухів, адже як правило змія просто не побачить нерухомий об’єкт. Краще завмерти і чекати, доки гадюка відповзе, або без різких рухів відійти у сторону.Змії не нападають першими, а проявляють агресію лише у разі небезпеки.

Exit mobile version