В Ужгороді засудили чоловіка за хабар при спробі перетину кордону

На підставі угоди про визнання винуватості, укладеної з прокурором Ужгородської окружної прокуратури, суд ухвалив вирок уродженцеві Дніпра за надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 1 ст. 369 КК України).

Встановлено, що обвинувачений у червні намагався виїхати до Словаччини через пункт пропуску «Ужгород». Для підтвердження надав довідку для виїзду за кордон і студентський квиток одного з навчальних закладів Польщі. Коли в інспектора прикордонної служби виникли сумніви щодо достовірності вказаних документів, чоловік надав службовиці неправомірну вигоду – 2700 євро.

Наразі ж суму неправомірної вигоди скеровано в дохід держави, а чоловіка засуджено до штрафу у розмірі 51 тис. грн. Набрання вироком законної сили очікується.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

ЗакарпатПост