Благодійне Закарпаття, або Як в області підтримують ЗСУ

Західні області України й надалі залишаються надійним і потужним гуманітарним форпостом, який підтримує вітчизняну армію, надає притулок вимушеним переселенцям та формує життєво необхідні вантажі для постраждалих регіонів. Ба більше, в різних містах і селах регулярно відбуваються благодійні заходи, під час яких мирні громадяни збирають кошти на потреби Збройних Сил України.

дай оголошення або рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення дзвони • 050 222 50 50 • вайбер • цілодобово дзвони • 067 666 90 90 • телеграм • цілодобово

Останнім часом неабияку активність задля забезпечення обороноздатності нашої держави проявляє громадськість Закарпаття. Лише за останніх три місяці в цій області було проведено більше як п’ятдесят різноманітних благодійних заходів, організованих спортсменами, артистами, художниками та іншими меценатами. З них тільки 20 відбулися в Ужгороді, пише АрміяІнформ

— У багатьох таких благочинних акціях організаційними моментами займаються працівники Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю у взаємодії з Департаментом культури, національностей і релігій Закарпатської обласної військової адміністрації. Ми намагаємося залучати якомога більше підприємців, волонтерів, громадських діячів та просто небайдужих громадян, котрі бажають допомогти нашим Збройним Силам, — розповідає Роман Молдавчук – керівник Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Закарпатської ОВА. — Крім того, в селах і містах люди самостійно кооперуються та проводять подібні заходи й у разі потреби ми, звичайно, їм допомагаємо. Проте хочу наголосити, мешканці Закарпаття — це, без перебільшення, патріоти України, скільки б етнічних національностей тут не проживало. Нині практично всі працюють на перемогу України над московитами.

У Закарпатській області за останні місяці наймасштабнішими стали благодійні забіги «I’m Ukrainian», «Lavanda Run», «Big City Ride», футбольний турнір UzhhorodITCup «Кубок ЗСУ» та інші. Кілька днів поспіль у рамках акції «Дозвілля захисника» в Ужгороді організовують екскурсії для військовослужбовців,  проводять концерти творчих колективів. Серед них і відомі гурти «Rock-H», «Анця» тощо. Буквально днями в Мукачівському драматичному театрі відкрилась виставка-продаж картин місцевих художників під назвою «Вернісаж», а в обласному центрі працює подібна виставка майстрів пензля «Захищений спокій». Частина виручених коштів із продажу полотен піде на потреби Збройних Сил України.

— Я не вперше беру участь у подібних благочинних виставках, де продаю свої роботи, а вторговані за них гроші віддаю у пункти допомоги українській армії, — розповів ужгородський художник Анатолій Сакалош. — Лише на останній благодійній виставці я та моя колега презентували майже 60 картин, частину коштів знову ж таки передамо на потреби українським захисникам. Ми також долучаємось і до інших патріотичних акцій, допомагаємо переселенцям, проводимо зустріч із дітьми. Це справді корисна та потрібна робота.

За весь час благодійництва закарпатці зібрали на потреби місцевих військових частин майже два мільйони гривень, не враховуючи грошей на волонтерську гуманітарну діяльність.

— Гуманітарною допомогою у нас займаються волонтери. Це зовсім інший та величезний обсяг роботи, над якою практично цілодобово трудяться відповідальні й небайдужі громадяни, — додав Роман Молдавчук. — Ми щиро вдячні їм за це, а у разі потреби, звичайно, допомагаємо чим можемо. Додам, що тут також неабияку роль відіграють і наші закордонні партнери. Їхня допомога сьогодні рятує тисячі українських життів.

Роман Молдавчук також наголосив, що у Закарпатській області й надалі організовуватимуть благодійні акції, забіги, розпродажі та майстер-класи. Триває й акція «Дозвілля захисника», котра має на меті допомогти військовим відпочити, перезавантажитися та відновити сили. В межах цього проєкту найближчими днями плануються концерти за участю зірок української естради, відвідування театральних вистав, пересувні кінопокази, а також виїзди артистів безпосередньо до підрозділів ЗСУ, Нацгвардії та Державної прикордонної служби України.

ЗакарпатПост