У Празі обговорювали росію без путіна і розкол її на окремі держави

Деколонізація та депутинізація росії: про що говорили на Форумі вільних народів росії

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

У Празі відбувся другий Форум вільних народів росії, в якому брали участь політики, представники регіональних громад та нацрухів, громадянські активісти та експерти.

Задекларована мета заходу – деколонізація, демілітаризація та депутинізація росії з подальшою її відмовою від імперських стандартів у зовнішній політиці.

Якщо хтось пам’ятає з історії, у 1898 році в Мінську відбувся перший з’їзд російської соціал-демократичної робочої партії. На ньому були лише 9 делегатів, і на подію не звернули особливої ​​уваги. Але там було створено партію більшовиків, яка за два десятки років рознесла російську імперію.

Вчора відбувся з’їзд народів росії, який, можливо, за кілька років призведе до того, що росія перетвориться з федерації на конфедерацію. кремль перестане загрожувати своїм сусідам, загрожувати всьому світу. А народи росії займатимуться тим, як налагодити життя у своїх регіонах, а не як витратити гроші на вбивства українців, чи грузинів, чи сирійців.

ЗакарпатПост