Джонсон може стати наступним генсеком НАТО

Борис Джонсон, який незабаром покине посаду прем’єр-міністра Великої Британії, може стати наступним генеральним секретарем НАТО.

Придбай журнал Впливові люди Закарпаття. ТОП-100. м.Ужгород, пл.Корятовича, Центральний ринок, газетний лоток

Про це пише британське видання The Telegraph, повідомляє Слово і діло

Джонсон має піти у відставку 6 вересня, а відхід Єнса Столтенберга з НАТО очікується у вересні наступного року. Отже, як пише видання, Джонсон матиме час «перезарядити свою батарейку».

При цьому журналісти пишуть, що британський кандидат уже давно розглядався на посаду генсека НАТО через недовіру США до будь-яких діячів Європейського союзу.

Член британського парламенту Річард Дракс заявив, що підтримав би висування Джонсона: «Будь-який видатний британець був би чудовим вибором. Якщо це справді те, чого Борис Джонсон хоче, я, звичайно, підтримаю».

«Якби він подав заявку на пост генерального секретаря НАТО, я підозрюю, що він міг би покластися на президента Зеленського щодо рекомендації», – додав депутат Марк Франсуа.

Колишній міністр з питань Brexit Девід Джонс додав, що британський прем’єр «фактично керував реакцією Заходу на агресію путіна».

Проте, не всі такі одностайні: наприклад, колишній командувач британської армії лорд Річард Даннат заявив, що не може підтримати Джонсона через його характер. «Безперечно, він зробив багато хорошого, і наша підтримка України просто фантастична. Але боюся, що це особисті речі – відсутність чесності, відсутність довіри. Щиро кажучи, ми не хочемо виставляти Бориса Джонсона на міжнародній арені для нових глузувань. Він ганьба нації», – заявив він.

Видання також пише, що сумнівно, щоб кандидатуру Джонсона підтримав президент Франції Еммануель Макрон. Водночас, генсек НАТО призначається одностайним рішенням, і будь-яка країна може накласти вето.

ЗакарпатПост