В ООН “приголомшені” відео з катуванням і вбивством українського полоненого

Моніторингова місія ООН з прав людини “приголомшена” відео з кастрацією та вбивством українського полоненого російським військовим і закликає “всі сторони” уникати тортур та вбивств військовополонених.

дай оголошення, рекламу, повідомлення, вакансії, звіти в газету Закарпатські ОГОлошення • дзвони: 050 222 50 50 • вайбер • цілодобово • дзвони: 067 666 90 90 • телеграм • цілодобово

Джерело: Моніторингова місія ООН з прав людини у FacebookОфіс генпрокурора, УП

Дослівно місія ООН: “Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні приголомшена останніми відео, на яких явно зображуються побиття, тортури, кастрація та вбивство захопленого в полон військовослужбовця Збройних Сил України чоловіком, який, як видається, є військовослужбовцем Збройних Сил Російської Федерації або пов’язаних з ними озброєних груп.

На одному з відео військовослужбовцю після тортур вистрілили в голову, а його тіло протягли до канави. Такі дії, якщо отримають підтвердження, кваліфікуються як воєнні злочини”.

Деталі: При цьому в місії ООН зазначили, що це лише останнє з низки відео, на яких зображені тортури та позасудові страти військовополонених та осіб, які перестали брати участь у бойових діях, скоєних воюючими сторонами.

“Наша місія повідомляла у публічній доповіді про відео, на яких українські військовослужбовці стріляють у ноги трьом полоненим російським солдатам, а також про випадок убивства пораненого російського солдата”, – йдеться у заяві.

“Всі сторони зобов’язані уникати тортур, вбивств і обіцянок не щадити військових, що здалися в полон. Сторони повинні своєчасно та ефективно розслідувати всі можливі випадки тортур та незаконних вбивств. Військові злочинці повинні піддаватися кримінальному переслідуванню, а їхні справи розглядатися компетентним судом”, – додали в місії.

ЗакарпатПост