Закарпатські пасіки та фермерське господарство з розведення овець можуть отримати статус племінних

Три господарства Закарпаття можуть поповнити національний Реєстр суб’єктів з племінної справи у тваринництві.

дай оголошення, рекламу, повідомлення, вакансії, звіти в газету Закарпатські ОГОлошення • дзвони: 050 222 50 50 • вайбер • цілодобово • дзвони: 067 666 90 90 • телеграм • цілодобово

Заступник голови ОВА Василь Іванчо повідомив, що йдеться про дві пасіки й фермерське господарство з розведення овець на Мукачівщині та Хустщині.

«Підбір тварин за генетичними ознаками, формування таких “сімей” дозволить покращити їхній потенціал, господарські якості, збільшити обсяги кінцевої продукції і попит на неї», — зауважив Василь Іванчо.

За його словами, претендентами на включення до Реєстру стали:

– пасіка фізичної особи Паращинець Є.І. – на присвоєння статусу племінної пасіки з розведення бджіл карпатської породи;

– пасіка фізичної особи Бобонич Ю.Ю. – на присвоєння статусу племінного бджолорозплідника з розведення бджіл карпатської породи;

– ФГ «Селиська Садиба» – на присвоєння статусу племінного репродуктора.

Регіональна експертна комісія вивчала подані матеріали, оглянула племінні стада, ознайомилася з технологіями роботи, проаналізувала продуктивність стад, що дозволить прийняти відповідне рішення.

«Разом очікуємо на позитивну відповідь від експертної комісії Мінагрополітики, яка сприятиме розширенню власних справ закарпатців та розвитку тваринництва в нашому регіоні», — підкреслив заступник голови ОВА.

ЗакарпатПост