43-річний закарпатець через приховані сигарети позбувся машини

Сьогодні  на українсько-румунському кордоні інспектори митного посту «Дякове-автомобільний» Закарпатської митниці задокументували порушення митного законодавства, пов’язане із незаконним переміщенням сигарет. Відтак, порушник «позбувся» не лише прихованих тютюнових виробів, а й автівки, загальною вартістю майже 250 тис грн., – повідомляють у Закарпатській митниці Держмитслужби. 

читай тільки перевірені новини • підтримуй своїх • замовляй рекламу на сайті ЗакарпатПост • e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Порушником виявився 43-річний житель Закарпаття, який разом з сім’єю прямував у Румунію та вирішив підзаробити, прихопивши сигарети. Їх чоловік приховав у пустотілих порожнинах дитячого крісла та у панелях приладів, що у салоні транспортного засобу.

Це при тому, що виїжджаючи з митної території України, чоловік свідомо обрав «зелений коридор», тим самим декларуючи чесні наміри перетнути кордон. Ще й усно запевняв інспекторів, що нічого прихованого від митного контролю в автівці не переміщує.

Однак, ретельно перевіряючи транспортний засіб у боксі поглибленого огляду, увагу митників привернуло дитяче крісло. Знявши декоративну обшивку та відігнувши розразану пластмасу корпусу дитячого крісла, було виявлено у пустотілих порожнинах приховані цигарки українського виробництва торгових марок «West blue» та «LM LOFT». Також, оглядаючи салон авто, у панелі приладів також приховані цигарки різних торгових марок.

Як зізнався закарпатець, сигарети придбав та приховав від митного контролю для подальшого збуту в Румунії. Хотів підзаробити, та не судилося…

Відтак, відносно співвітчизника складено протокол про порушення митних правил за ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Виявлені 247 пачок сигарет, вартістю 14,2 тис грн, а також малотонажний фургон марки «VOLKSWAGENTRANSPORTER» (2005 р.в.),  оцінений у 210 тис грн, також вилучено. Справу скерують до суду. 

ЗакарпатПост