Харків’янин на Закарпатті по 2 тис $ переправляв чоловіків через кордон

Про це повідомляє прокуратура Закарпатської області.

дай оголошення, рекламу, повідомлення, вакансії, звіти в газету Закарпатські ОГОлошення • дзвони: 050 222 50 50 • вайбер • цілодобово • дзвони: 067 666 90 90 • телеграм • цілодобово

Ужгородська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо 38-річного харків’янина за фактами організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України з корисливих мотивів та пособництва службовій особі у складанні та видачі завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 3 ст. 332, ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 366 КК України).

За інформацією слідства, обвинувачений налагодив схему протиправного перетину кордону особами, яким у зв’язку із воєнним станом заборонено виїжджати з країни. Він тимчасово проживав на Закарпатті та підшуковував тут військовозобов’язаних чоловіків, яким за 20 тисяч доларів США пропонував вирішити питання щодо проходження військово-лікарської комісії в одному з військових комісаріатів області.

Клієнт передавав обвинуваченому усі необхідні копії своїх документів, надалі його визнавали непридатним до військової служби, виключали з обліку, про що надавали відповідну довідку та тимчасове посвідчення військовозобов’язаного. На їх підставі чоловік міг безперешкодно виїжджати за кордон.

На початку травня протиправну діяльність харків’янина викрили правоохоронці – чоловіка затримали у Виноградові після одержання 20 тисяч доларів США. Тоді ж йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення майже 300 тис. грн застави.

Досудове розслідування здійснювали слідчі відділу Ужгородського районного управління поліції за оперативного супроводу відділу міграційної поліції ГУ Нацполіції в Закарпатській області. Наразі обвинувальний акт скеровано до Ужгородського міськрайонного суду.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост