російські солдати потрапляють до в’язниць “ЛНР” через небажання воювати в Україні

Деталі: все частіше російські військові відмовляються брати участь у бойових діях в Україні. Більшість “відмовників” утримують на території ЛНР. Тільки у в’язниці, розташованій у місті Брянка, можуть перебувати близько двохсот осіб. Крім цього, їх утримують ще як мінімум у чотирьох тимчасово окупованих містах України, повідомляє DW.

дай оголошення, рекламу, повідомлення, вакансії, звіти в газету Закарпатські ОГОлошення • дзвони: 050 222 50 50 • вайбер • цілодобово • дзвони: 067 666 90 90 • телеграм • цілодобово

Через тиск деякі солдати відмовляються від своїх рапортів і повертаються до виконання бойових завдань. Щоб переконати військових повернутись на фронт, використовуються різні методи. Насамперед їм загрожують кримінальними справами, деяких заманюють добрими умовами.

Правозахисник та координатор організації “Громадянин та армія” Сергій Кривенко розповів, що умови утримання російських військових залежать від того, в якій в’язниці вони перебувають. Часто фіксується застосування до них фізичного насильства.

“На початку липня повідомляли, що їх там у ямах тримали. А потім був дзвінок від родичів вже, що перевезли до інших місць. Були скарги і на побиття”, – розповів він.

Перші рапорти про відмову від участі у війні в Україні почали надходити наприкінці березня. За останніми даними кількість “відмовників” досягла близько 1793 осіб. Утримуючи своїх військових у в’язницях, росія порушує закон, вкотре доводячи, що вона країна-терорист.

ЗакарпатПост