На Закарпатті прокуратура скерувала на потреби ЗСУ ще близько 1 млн грн

Прокурори на Закарпатті продовжують ініціативу щодо звернення застав на потреби Збройних Сил України. Упродовж п’яти місяців з дня початку повномасштабного вторгнення рф в Україну на потреби наших військових органами прокуратури області вже скеровано майже 3 млн грн.

дай оголошення, рекламу, повідомлення, вакансії, звіти в газету Закарпатські ОГОлошення • дзвони: 050 222 50 50 • вайбер • цілодобово • дзвони: 067 666 90 90 • телеграм • цілодобово

Так, днями Ужгородській окружній прокуратурі вдалося забезпечити надходження 900 тис. грн на спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку ЗСУ. Ця сума – розмір застави, сплаченої за двох осіб у кримінальному провадженні за фактом незаконного придбання, пересилання та зберігання психотропних речовин. При цьому осіб вже визнано винними в інкримінованому їм злочині. Суд розглянув угоди про визнання винуватості, укладені з прокурором окружної прокуратури, та призначив покарання – 5 років позбавлення волі для кожного зі встановленням іспитового терміну.

Крім того, триває робота із забезпечення звернення застав в дохід держави, звідки ці кошти скерують на найбільш актуальні потреби. Наразі ця сума складає майже 463 тис. грн, тобто це кошти, стягнені до держбюджету у зв’язку з порушенням підозрюваними чи обвинуваченими своїх процесуальних зобов’язань.

Водночас вирішується питання щодо передачі на потреби військових ще 400 кубометрів незаконно зрубаної деревини. Також Берегівська окружна прокуратура забезпечила передачу для потреб оборони металевої цистерни з нафтопродуктами об’ємом майже 6000 літрів.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури