У розвідці підтвердили, що росіяни замінували енергоблоки Запорізької АЕС

Українська розвідка підтвердила інформацію, що російська армія замінувала енергоблоки Запорізької атомної електростанції.

дай оголошення, рекламу, повідомлення, вакансії, звіти в газету Закарпатські ОГОлошення • дзвони: 050 222 50 50 • вайбер • цілодобово • дзвони: 067 666 90 90 • телеграм • цілодобово

Як передає Укрінформ, інформацію щодо замінування підтвердив представник пресслужби Головного управління розвідки Андрій Юсов, повідомляє пресслужба компанії “Енергоатом” у Телеграмі.

“МАГАТЕ не контролює і ООН, і всі структури не контролюють ситуацію в Запорізькій атомній електростанції. Більше того проведені та оприлюднені міжнародні розслідування, де чітко показано, як росіяни завозять зброю, техніку і вибухівку на територію енергоблоків. Є підтверджена інформація про замінування енергоблоків російськими окупаційними військами Запорізької атомної станції в Енергодарі”, – повідомив Юсов.

Він заявив, що весь світ має бити на сполох, щоб зупинити можливе повторення різноманітних сценаріїв – один із яких повторення “ядерної Оленівки”.

Як повідомляв Укрінформ, 5 серпня російські війська двічі здійснили обстріл у бік Запорізької АЕС. О 14.30 зафіксовані три вибухи біля промислового майданчика станції. Ворог влучив у високовольтну лінію зв’язку 330 кВ ВРП автотрансформатора ЗАЕС – Запорізька ТЕС.

Увечері росіяни вдруге обстріляли Запорізьку АЕС, зафіксовано три влучання на майданчик станції.

Згідно з даними Енергоатому, станом на ранок 6 серпня ЗАЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки. Ворожий вогонь завдав серйозних пошкоджень азотно-кисневій станції та об‘єднаному допоміжному корпусу. Залишаються ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин, також високою є пожежна небезпека.

За словами міського голови Енергодара Дмитра Орлова, російські військові ховають свою зброю між енергоблоками захопленої Запорізької АЕС. Також росіяни, імовірно, замінували територію станції.

ЗакарпатПост