Закарпатська митниця прокоментувала затримання свого співробітника за хабарництво

Посадовця Закарпатської митниці підозрюють у створенні корупційної схеми під час ввезення в Україну автомобілів з іноземною реєстрацією. Про це повідомили на сторінці СБУ в Закарпатській області у Facebook.

Читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост

“Схему організував інспектор митного посту “Косонь”. Чоловік систематично вимагав у водіїв гроші за нестворення штучних перешкод під час оформлення автомобілів, які прибували з-за кордону в режимі тимчасового ввезення”, — йдеться в повідомленні.

За інформацією СБУ, вартість своїх послуг митник оцінював у 300-500 доларів за автомобіль. Ціна коливалася в залежності від марки авто.

“В середньому за тиждень через митний пост за цією схемою пропускали до 5 “євроблях”. Організатора корупційної схеми викрили під час отримання частини 700 доларів за ввезення двох автомобілів. Раніше правоохоронці задокументували ще один факт отримання чоловіком 300 доларів за сприяння у ввезенні автівки з чеською реєстрацією”, — йдеться в повідомленні.

Наразі інспектору митного посту повідомили про підозру за прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

ЗакарпатПост