Заява агресорів про “випалену землю” замість Запорізької АЕС відволікає від реальних ризиків ядерної катастрофи – ISW

Аналітики повідомляють, що незалежно від походження заяви генерал-майора васильєва, вона відволікає від реальних ризиків мілітаризації росією Запорізької АЕС – мінування станції і, майже напевно, небезпечного зберігання зброї реакторів та сховищ ядерних відходів.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Крім того, аналітики зазначають, що заява Васильєва була опублікована в соцмережах і навряд чи може вважатися офіційною.

Повідомляється, що Bellingcat геолокувала відео з дрону із Запорізької АЕС, яким поділилося російське опозиційне видання The Insider. На відео від 5 серпня показано російську військову техніку, що рухається по станції і навколо неї. Вантажівки та бронетехніка знаходяться навколо та всередині будівлі, де розташований один із шести атомних реакторів станції. російські сили також викопали траншеї всередині заводу та навколо нього і, можливо, встановили вогневі позиції.

ISW зазначає, що окупаційні сили, ймовірно, використовують загрозу ядерної катастрофи, щоб послабити волю Заходу до надання військової підтримки українському контрнаступу.

ЗакарпатПост