Скандальний звіт Amnesty International: організація узгоджувала “докази” з російським ФСБ

Правозахисна група використовувала для звіту показання в’язнів фільтраційних таборів на тимчасово окупованих територіях

дай оголошення, рекламу, повідомлення, вакансії, звіти в газету Закарпатські ОГОлошення • дзвони: 050 222 50 50 • вайбер • цілодобово • дзвони: 067 666 90 90 • телеграм • цілодобово

Стали відомі нові подробиці скандального звіту Amnesty International про ЗСУ. У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомили, що організацію використала для звіту показання в’язнів фільтраційних таборів, а зібрані матеріали перевіряли співробітники російської ФСБ, пише Мета.

Деталі

Стало відомо, що правозахисна організація Amnesty International використала для підготовки скандального звіту про ЗСУ “показання” людей, які перебували у в’язницях чи фільтраційних таборах на тимчасово окупованих територіях.

У Центрі стратегічних комунікацій повідомили, що до процесу збирання показань було залучено незалежних журналістів та волонтерів на території Миколаївської, Харківської, Донецької та Луганської областей. Проте більшість матеріалів для звіту отримано від українців, які були евакуйовані до Донецької та Луганської області чи Криму.

Зазначається, що в деяких випадках подібне “правильне” інтерв’ю було єдиним шансом пройти фільтрацію та виїхати за межі окупованих територій. Зібрані журналістами та найманими волонтерами матеріали проходили перевірку співробітниками ФСБ рф.

ЗакарпатПост