В суді розглядатимуть справу щодо незаконного видобутку корисних копалин на Закарпатті

Нещодавно співробітники поліції Закарпаття, у співпраці зі Службою безпеки та оперативниками УСР,  викрили колишнього керівника одного з приватних акціонерних товариств на незаконному видобутку та збуті корисних копалин.

дай оголошення в газету РОБОТА ГРОШІ • тел. 050 222 50 50 • вайбер • цілодобово • тел. 067 666 90 90

Тобто в момент призупинення дії відповідних державних ліцензій було незаконно видобуто 113 тисяч кубічних метрів андезиту та в подальшому його збували як на Закарпатті, так і на території інших регіонів.

За висновками експертів, такими протизаконними діями державі завдано збитків на суму 271 мільйон гривень, повідомляє поліція Закарпатської області.

Слідчі Головного управління поліції області, за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури, кваліфікували такі дії за ч. 4 ст. 240 Кримінального кодексу України, тобто Порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин.

Слідчі провели ретельне об’єктивне розслідування та, зібравши достатньо доказів, сформували обвинувальний акт, який разом з матеріалами кримінального провадження скерували для судового розгляду.

Відповідно до санкції інкримінованої статті за такі дії обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Закарпатпост