Колишнього гендиректора товариства на Закарпатті судитимуть за незаконне видобування андезиту зі збитками на майже 165 млн грн

Спеціалізована екологічна прокуратура Закарпатської обласної прокуратури скерувала до суду обвинувальний акт щодо колишнього генерального директора товариства за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення (ч. 4 ст. 240 КК України).

дай оголошення, рекламу, повідомлення, вакансії, звіти в газету Закарпатські ОГОлошення • дзвони: 050 222 50 50 • вайбер • цілодобово • дзвони: 067 666 90 90 • телеграм • цілодобово

За даними слідства, приватне акціонерне товариство, яке очолював обвинувачений, здійснило бездозвільне видобування андезиту на території Хустського району. Володіючи інформацією про те, що в ПрАТ відсутні діючі спецдозволи на користування надрами та інші необхідні акти, чоловік повинен був припинити діяльність, однак не зробив цього. Крім того, видобуток проводився шляхом здійснення буро-вибухових робіт.

За висновками експертизи, унаслідок незаконних дій директора завдано майже 165 млн грн збитків. Загалом незаконним шляхом видобуто понад 113 тис. куб. метрів андезиту, а загальна сума шкоди державі склала понад 270 млн грн. Правоохоронці встановлюють інших осіб, що можуть бути причетними до злочину.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу обласного Управління СБУ та Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

ЗакарпатПост