Діти бійців 128 Закарпатської бригади повернулися із відпочинку у Польщі

Юні закарпатці – діти з родин військовослужбовців 128-ї гірсько-штурмової бригади повернулися після двотижневого відпочинку у Польщі. Із 29 липня ц.р. 24 дітей перебували у відпочинковому комплексі ALMATUR в Янові Любельскому Люблінського воєводства.

Читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост

Змістовне дозвілля для них організували: Закарпатська обласна рада у співпраці з Маршалеком Люблінського воєводства Ярославом Ставярським та за підтримки Генеральної консулки Республіки Польща у Львові Елізи Дзвонкевич.

Перебування дітей за кордоном, зокрема, проживання та харчування взяла на себе польська сторона. Для них була організована насичена розважально-пізнавальна програма. Окрім екскурсій у визначні історичні місця, парки і музеї, проводились мистецькі акції, виставки, конкурси талантів, спортивні змагання, дискотеки, посиденьки біля вогнища, цікаві бесіди та інші розваги.

Додому діти повернулись сповнені яскравих вражень, адже для багатьох із них це була перша поїздка закордон. Вони із захопленням розповідають, як відвідували туристичні перлини Люблінського воєводства: Казімеж Дольни, Замость, подорожували на колоритному і незвичайному транспорті – колійці та відвідували водні атракціони. Особливістю було те, що програма організована як для українських так і для польських дітей і підлітків, які добре потоваришували.

Під час екскурсії у місто Люблін дітки зустрілися й поспілкувалися із Маршалеком воєводства Ярославом Ставярським та отримали від нього подарунки.

Юні закарпатці теж подарували своїм польським друзям та гостинним господарям відпочинкового комплексу українські сувеніри.

Батьки, діти та вихователі, що їх супроводжували висловлюють щиру вдячність організаторам та всім причетним до цієї поїздки.

Пресслужба Закарпатської облради

ЗакарпатПост