Закарпатське село анонсувало початок роботи мобільного пункту прийому молока

Про це AgroPortal.ua повідомили в ГО «Кваси Наповнюйся».Мирослава Тулайдан, проєкт-менеджер ГО «Кваси Наповнюйся»

З вересня в Ясінянській ТГ стартує проєкт «Мобільний пункт прийому молока», що охоплюватиме село Чорна Тиса. Збір молока відбуватиметься тричі на тиждень. Для людей, які здаватимуть молоко, гарантовано стабільний дохід — 15 грн/л. Молоко буде прийматися в бідонах, які надаватимуться учасникам проєкту.

дай оголошення, рекламу, повідомлення, вакансії, звіти в газету Закарпатські ОГОлошення • дзвони: 050 222 50 50 • вайбер • цілодобово • дзвони: 067 666 90 90 • телеграм • цілодобово

Зібране молоко доставлятиметься до сироварні «Розенталь» (с. Кваси) для проведення аналізу якості та подальшої переробки.

ГО «Кваси Наповнюйся» подала свій бізнес-проєкт зі створення мобільного пункту прийому та охолодження молока на Всеукраїнський конкурс «Неймовірні села України 2022», організатором якого є аграрне онлайн-видання AgroPortal.ua.

Проєкт села пройшов до фіналу конкурсу і посів 2-ге місце, отримавши 50 тис. грн від головного партнера — Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

«За грантові кошти ми закупили два аналізатори молока. Зараз працюємо з партнерами над закупівлею бідонів. Стартуємо з менших об’ємів, та згодом сподіваємося придбати велику бочку для зберігання, транспортування та охолодження молока», — зазначає проєкт-менеджер.

Для довідки: конкурс «Неймовірні села України 2022» цього року проводився під гаслом сталого розвитку. Головним партнером виступило Посольство Королівства Нідерландів в Україні, освітнім — ГО «Інститут партнерства та сталого розвитку».

Загалом видання отримало 120 заявок до повномасштабної війни та 90 — з початком бойових дій на території України. До війни найбільш активними у поданні заявок були жителі Івано-Франківської та Луганської областей, а після — мешканці Чернігівщини. Більшість поданих на конкурс проєктів були спрямовані на виробництво сушеної продукції.

ЗакарпатПост