Закарпатський Герой Володимир із позивним Русин розповів про цінність українського прапора для військових

Боєць на позивний “Русин” воює з 2015 року. За цей час у Пісках, Водяному, Кримському з ним був прапор України. Зараз Володимир “Русин” є заступником командира батальйону “Карпатська Січ”. Він воює за незалежність України зі своїм стягом, на якому залишають підписи його побратими. Про цінність прапора для військових на передовій та історію свого стягу військовий розповів у ефірі інформаційного ранку “Суспільне Спротив”.

дай оголошення, рекламу, повідомлення, вакансії, звіти в газету Закарпатські ОГОлошення • дзвони: 050 222 50 50 • вайбер • цілодобово • дзвони: 067 666 90 90 • телеграм • цілодобово

За словами Володимира, в кожного військового є своя символіка, яка йому дуже дорога. Є багато різних стягів, є атрибути нашого герба — тризуба. Для Володимира “Русина” — це синьо-жовтий український прапор, на якому залишають свої підписи його побратими.

“Як для кожного свідомого українця, державні символи — це є основа того, що робить з нас українця, основа того, що робить з нас людину у своїй державі. Для мене є дуже важливими місця, які я вношу з 2015 року з багатьма автографами бійців. На превеликий жаль, на ньому є автографи тих бійців, яких вже немає в живих. Це побратими, які загинули за незалежність України. І тому память про них зберігається не тільки в голові, а й в автографах на прапорі”, — сказав військовий.

"Поки наші символи з нами — ми вмотивовані і однозначно переможемо", — закарпатський військовий Володимир "Русин"

Володимир “Русин”

Володимир “Русин” родом з міста Тячів. Він розповів: “В цивільному житті я дуже люблю ходити по горах. Моє хобі — це походи в гори з друзями. І цей стяг навіть до війни був зі мною, тому він для мене дуже особливий, дуже цінний. І вже коли почалася російська агресія, тоді я вже взяв його з собою, і почав носити, як символ тої нескореної вершини, яка є в нас. Як наша Говерла, на яку я неодноразово піднімався. Прапор для мене дуже цінний: поки наші символи з нами — ми вмотивовані і однозначно переможемо”.

За словами Володимира, зараз на війні сам символізм стяга є дуже великим.

“Кожен має розуміти, що наша війна — це не лише війна зброї і техніки, а це насамперед війна ідеологій, війна державності і тих символів, які є основою нашої України. І поки поруч з нами наші стяги, поки ідея українськості є в нас, нас ніколи й ніхто не здолає. Тобто, можна здолати людину фізично, але якщо в неї всередині є дух, ніколи нашу державу не зламають”, — розповів Володимир “Русин”.

"Поки наші символи з нами — ми вмотивовані і однозначно переможемо", — закарпатський військовий Володимир "Русин"

Володимир “Русин”

За його словами, на війні бійці, крім синьо-жовтого українського прапора, використовують й інші стяги.

“Наші такі основні стяги на війні є прапор батальйону “Карпатської Січі”, стяг холодноярівців, де написано “Воля України – або смерть!”, це є стяг бойових підрозділів, військових частин. Це є стяг якихось історичних військових частин, як “Холодний Яр”, воїнів УПА, УНР”, — сказав Володимир.

"Поки наші символи з нами — ми вмотивовані і однозначно переможемо", — закарпатський військовий Володимир "Русин"

Володимир “Русин”

За його словами, ці прапори символізують поєднання поколінь.

“Це символ того, що ми продовжуємо ту справу, яку почали наші діди, наші батьки, які справді не змогли повністю побороти ворога, хоч відважно боролися. І зараз ми відчуваємо, що ця місія лежить на нас. Тому стяги різних військових формацій наших предків зараз є дуже цінними для нас. Ці всі стяги нас оберігають. Це доказ того, що ми продовжуємо справу наших дідів. І в нас є такий вислів: “Що діди не доробили — доробим ми”.

ЗакарпатПост