ЗСУ збили ворожий літак, не випустивши жодної ракети!

Про це повідомляє Міністерство оборони України

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

❌ Збили ворожий літак, не випустивши жодної ракети!

🎖 Герой України Ярослав Мельник – командир ракетної батареї «Бук М1». На рахунку його підрозділу 2️⃣8️⃣ знищених цілей ворога! Із яких — 11 бойових літаків різних типів, 2 гвинтокрили, 2 крилаті ракети та 13 БПЛА.

🦾 Батарея офіцера півроку протистояла ворогу на Харківщині. Іноді вступали в протиповітряні бої з десятком і більше ворожих літаків.

💬 Російські стерв’ятники полювали за нами, а ми — за ними. У нас були секунди. Бойовий пуск, і стрімко залишаємо свою позицію, аби врятуватися від протирадіолокаційних ракет, – розповідає офіцер. – Одного разу збили літак, не випустивши жодної ракети. Виявили. Увімкнули радар підсвічення. У кабіні рашиста зазвучали звукові повідомлення про опромінення радаром. Він зрозумів, що з мисливця перетворився на ціль і з ляку катапультувався, а літак розбився.

🇺🇦 Наші відважні вартові неба роблять все можливе, аби захистити рідну землю від рашистської навали! Пишаємося Героями! 👏

ЗакарпатПост