На Закарпаття релокувався дитбудинок із Дніпра

У Домбоківській спецшколі прихистили дніпровську «Довіру»

дай оголошення, рекламу, повідомлення, вакансії, звіти в газету Закарпатські ОГОлошення • дзвони: 050 222 50 50 • вайбер • цілодобово • дзвони: 067 666 90 90 • телеграм • цілодобово

Володимир Чубірко з робочим візитом відвідав Домбоківську спеціальну школу І-ІІ ступенів Закарпатської обласної ради. Разом з виконувачем обов’язків директора школи Любов’ю Лавер перевірили готовність закладу до навчального року, до потенційного розширення та опалювального сезону.

У 2019 році тодішню школу-інтернат у селі Домбоки Мукачівського району було закрито рішенням сесії облради, а вихованців та окремих працівників було переведено до Перечинської школи-інтернату. Таке рішення депутати аргументували тим, що в Домбоківській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті станом на 1 вересня 2019/2020 навчального року через відсутність контингенту не було сформовано жодного класу, а кількість вихованців становить тільки 16 осіб різного віку (проектна потужність закладу – 84 місця). Відтак роботу закладу поновили.

Наразі тут виховується 54 дитини з Дніпра. З дітьми працюють 10 вихователів. Серед вихованців — 7 дітей, що перебувають у складних життєвих обставинах, решта — сироти та позбавлені батьківського піклування.

4 березня у школу переїхав комунальний заклад соцзахисту «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Довіра» Дніпровської міської ради».

«Заклад спеціалізується на вихованні дітей з особливими потребами. Нині тут проживає 50 дітей-сиріт з центру «Довіра». Плануємо повноцінно запустити заклад. Вирішили об’єднатися з центром «Довіра» й утворити обласний комунальний заклад. Надалі доберемо персонал до працівників центру аби могти забезпечити проживання та догляд за дітьми, які вже тут є і наших дітей не лише у денний період. Проінспектували підготовку до зими, попросили подумати над альтернативними джерелами опалення», — повідомив про найближчі плани щодо закладу голова облради.

Катерина Терехова — волонтерка та відома рестораторка з Києва співпрацює із закладом з початку квітня 2022 року.

«Намагаюся допомагати з продуктами харчування, ремонтом та обігрівом. Зокрема плануємо ремонт у душових кімнатах, ремонт електромережі та закупівлю керамічних обігрівачів. Забезпечила їдальню професійним обладнанням для зберігання їжі, придбала два насоси для системи водопостачання. А також — провела свято для вихованців із врученням діткам подарунків, закуплених за власні кошти та кошти моїх друзів і партнерів, — розповіла жінка.

Пресслужба Закарпатської облради

ЗакарпатПост