Site icon zakarpatpost.net

Закарпатець Антоніо Лукіч вийшов на доріжку Венеційського кінофестивалю у футболці з тризубом

VENICE, ITALY - SEPTEMBER 07: Amil Nasirov, Director Antonio Lukich and Ramil Nasirov attend the photocall for "Luxembourg, Luxembourg" at the 79th Venice International Film Festival on September 07, 2022 in Venice, Italy. (Photo by Kate Green/Getty Images)

Команда українського фільму режисера Антоніо Лукіча “Люксембург Люксембург”, який відібрали для участі у конкурсній програмі “Orizzonti” Венеційського кінофестивалю, вийшла на фотокол кіноогляду з антивоєнними плакатами. Про це стало відомо зі світлин журналістів, опублікованих у мережі.

Придбай журнал Впливові люди Закарпаття. ТОП-100. м.Ужгород, пл.Корятовича, Центральний ринок, газетний лоток

“Уявіть собі фільми без батьків. З початку російського вторгнення тисячі українських дітей лишилися без батьків”, – написано на плакатах, повідомляє Суспільне.

Режисер та актори стрічки Раміль та Аміль Насирови з гурту “Курган & Agregat” вийшли у футболках з принтом у вигляді вишитого тризуба, а акторка Людмила Саченко – у футболці з написом “Свободу захисникам “Азовсталі”.

“Люксембург, Люксембург” — це друга повнометражна робота режисера після “Мої думки тихі”. Фільм розповідає про братів-близнюків, які намагаються дати раду власному життю, в якому раптово з’являється давно зниклий батько.

Також у кінофестивалі бере участь нова монтажна стрічка Сергія Лозниці, яка продовжує його ж “Бабин Яр: Контекст”. “Київський процес” – хроніка суду над нацистськими злочинцями у столиці радянської України у січні 1946 року.

На Венеційському фестивалі й інші зірки звертали увагу на Україну. Французька акторка Катрін Денев, яка цьогоріч за досягнення в кінематографі отримала спеціальну нагороду “Золотого лева”, вийшла із прикріпленою на сорочці прикрасою у вигляді українського прапора.

исникам “Азовсталі”.

А британська акторка Тільда Свінтон зʼявилася на пресконференції з жовтим волоссям. Своє рішення акторка пояснила тим, що вважає честю носити на собі половину українського прапора.

ЗакарпатПост

Exit mobile version