На дачі Медведчука “Ведмежа діброва” знайшли колекцію унікальних робіт закарпатських художників

Про знахідку повідомив на своїй сторінці у соцмережі Закарпатський обласний художній музей ім. Й.Бокшая.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

📢🇺🇦 На запит правоохоронних органів група наукових працівників музею – мистецтвознавців та художника-реставратора здійснили кілька виїздів на медведчуківську дачу «Ведмежа діброва», що знаходиться в одній з наймальовничіших місцин Закарпаття – Жденієві.

💬Метою виїзду було обстеження живописної колекції, що знаходиться у вищезгаданому місці. В результаті ознайомлення з художньою колекцією, що нараховує кількасот живописних та графічних творів, члени експертної групи дійшли загального висновку: збірка, що складається виключно з творів закарпатських митців включає цілий ряд унікальних робіт найвищого мистецького ґатунку, має надвагому музейну цінність та найвищу національну культурну вартість.

💬Це, передусім, твори наших знаних майстрів пензля, засновників та корифеїв Закарпатської школи живопису: Йосипа Бокшая, Адальберта Ерделі, Федора Манайла, Андрія Коцки, Гаврила Глюка, Адальберта Борецького, а також їх учнів та послідовників. Твори вищезгаданих мистецьких постатей є гордістю нашої духовної культури. І обов’язком краян є зберегти неповторну творчу спадщину наших земляків.

💬Закарпатський обласний художній музей ім. Й.Бокшая дбайливо зберігає, досліджує та популяризує мистецькі твори закарпатців, тож полотна вказаних майстрів із збірки медвечуків, в разі прийняття відповідними компетентними державними органами позитивного рішення, могли б збагатити і поповнити музейну збірку творів закарпатських художників та стати справжньою окрасою постійно діючої експозиції Закарпатського обласного художнього музею ім. Й. Бокшая. 🇺🇦

ЗакарпатПост