На Закарпатті впродовж вихідних рятувальники чотири рази виїжджали на допомогу грибникам

На Закарпатті впродовж вихідних, 17-18 вересня, рятувальники чотири рази виїжджали за викликами грибників, які потребували допомоги. Події трапилися в Мукачівському, Тячівському й Хустському районах, — повідомляє ДСНС Закарпаття.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

“За вихідні закарпатські рятувальники чотири рази виїжджали за викликами грибників, які потребували допомоги. Перший такий дзвінок надійшов до Служби порятунку 17 вересня о 09:10. З’ясувалося, що в лісовому масиві ур. Бистрий поблизу Сваляви під час збирання грибів стало зле місцевому мешканцю. Бійці ДСНС виїхали на місце й транспортували постраждалого до станції екстреної медичної допомоги.

Того ж дня о 16:50 за номером 101 зателефонувало подружжя, яке заблукало, збираючи гриби неподалік с. Пузняківці Мукачівського району. Четверо рятувальників вирушили на їхні пошуки, однак через деякий час громадяни вийшли на зв’язок і повідомили, що вони самостійно дісталися до свого автомобіля. І незабаром, о 19:00, надійшло чергове повідомлення про заблукалого грибника – цього разу поблизу с. Лопухів на Тячівщині. Його знайшли вже вночі в будиночку лісників біля урочища Гладин та передали родичам.

Останній випадок трапився уже в неділю, 18 вересня. О 15:18 стало відомо, що під час сімейного походу по гриби в с. Велятино Хустського району послизнулася і травмувала ногу місцева мешканка. Рятувальники вирушили в лісовий масив, знерухомили ногу постраждалій і транспортували близько 1 км до карети екстреної медичної допомоги, після чого здоров’ям жінки зайнялися медики”, — йдеться в повідомленні.

ЗакарпатПост