Що робив на Закарпатті очільник МОЗ України Віктор Ляшко

Під час робочого візиту на Закарпаття міністр охорони здоров‘я України Віктор Ляшко разом із першим заступником голови ОВА Мирославом Білецьким відвідав Свалявську районну лікарню. 

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

«Поспілкувалися з керівниками закладів охорони здоров‘я, зосередив свою увагу на актуальних проблемах лікарень», – прокоментував Мирослав Білецький. 

За його словами, наступний рік для країни буде важчим, ніж цей. І передусім з огляду на питання фінансів. Тому для багатьох лікарень важливо максимально грамотно підійти до планування роботи у своєму закладі, до формування її бюджету, а отже, і власних виплат заробітних плат, закупівлі необхідних медикаментів та медичних засобів, подальшого розвитку. Адже від рішення керівника придбати певне медичне обладнання залежить, який пакет надалі заклад зможе законтрактувати і наскільки зросте кількість пацієнтів.

«Водночас органи місцевого самоврядування, як власники лікарень, теж повинні бути зацікавлені у тому, щоб лікарня розвивалася, надавала пацієнтам якісні медичні послуги. Тож не менш важливими є також спрямування видатків з місцевих бюджетів на потреби закладів охорони здоров’я і їхніх працівників», – підкреслив перший заступник голови Закарпатської ОВА.

ЗакарпатПост