На Чорногорському хребті в Карпатах вирує негода: сніг та обледеніння схилів. ВІДЕО

УВАГА! Ускладнення погодних умов.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Зараз на горі Піп Іван Чорногірський хмарно, видимість обмежена. Падає сніг, обледеніння схилів. Вітер південно-західній 11-12 м/с. Температура повітря -3°С.

Начальник Явірницького пошуково-рятувального відділення управління ДСНС в Івано-Франківській області Василь Фіцак опублікував відео негоди, та написав:

«У високогір’ї Чорногори негода. За прогнозами така погода  до неділі. Тому варто утриматись від виходів у верхи, видимість обмежена, а снігу місцями вище коліна», – наголосив рятувальник.

Відео за посиланням: https://www.facebook.com/vasyl.fitsak/videos/1512559515834077

Нагадаємо, що напередодні, закарпатські рятувальники попереджали про погіршення погодних умов та посилення вітру.

Через негоду, до рятувальників вже звернулись туристи. Як з’ясувалося, 22-річний хлопець і 20-річна дівчина, мешканці Києва, піднялися в гори Закарпаття з Івано-Франківщини в рамках кількаденного походу. Але тут їх застали погані погодні умови (снігопад, низька температура, сильний вітер, обмежена видимість), до яких пара не була готова. Прямуючи Чорногірським хребтом, туристи зрозуміли, що не зможуть іти далі, тож подзвонили до рятувальників.

Для допомоги киянам вирушили фахівці пошуково-рятувальних відділень Явірник Івано-Франківської області та м. Рахів Закарпатської області. Туристів відшукали на горі Менчул, що в Рахівському районі. Зрозумівши, що вони не зможуть подолати шлях наверх до Івано-Франківщини, хлопця з дівчиною транспортували вниз до села Богдан і передали лікарям бригади екстреної медичної допомоги.

Закарпатпост