путін ОГОЛОСИВ ЧАСТКОВУ МОБІЛІЗАЦІЮ І ПРИГРОЗИВ ЯДЕРНОЮ ЗБРОЄЮ

президент росії путін у зверненні до росіян заявив про часткову мобілізацію громадян країни.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Пряма мова путіна: «Для захисту Росії, її суверенітету і цілісності вважаю за необхідне підтримати пропозицію про проведення часткової мобілізації».

За словами путіна, призову підлягатимуть тільки громадяни, які перебувають у запасі, вони проходитимуть додаткову підготовку з урахуванням війни в Україні.

Мобілізація почнеться вже 21 вересня, повідомляє УП.

путін після оголошення часткової мобілізації в Російській Федерації знову пригрозив західним країнам застосуванням ядерної зброї.

Пряма мова: «У своїй агресивній антиросійській політиці Захід перейшов будь-яку межу. Ми постійно чуємо погрози на адресу нашої країни і нашого народу. Деякі безвідповідальні політики на Заході не тільки говорять про плани щодо організації поставок Україні далекобійних наступальних озброєнь, систем, які дозволять наносити удари по Криму, інших регіонах Росії – такі терористичні удари, зокрема, з використанням західної зброї, вже завдають по прикордонних населених пунктах у Бєлгородській, Курській областях».

За твердженням путіна, НАТО «в режимі реального часу» веде розвідку на півдні Росії, а «у Вашингтоні, Лондоні, Брюсселі прямо підштовхують Київ до перенесення військових дій на нашу територію» і кажуть, що «Росія має бути всіма засобами розгромлена» на полі бою і позбавлена будь-якого суверенітету. «У хід пішов і ядерний шантаж. Йдеться не тільки про заохочувані Заходом обстріли Запорізької атомної електростанції, що загрожує атомною катастрофою, а й про висловлювання деяких високопоставлених представників провідних держав НАТО щодо можливості та допустимості застосування проти Росії зброї масового ураження – ядерної зброї. Тим, хто дозволяє собі такі заяви щодо Росії, хочу нагадати, що наша країна також має в своєму розпорядженні різні засоби ураження, а за окремими компонентами – і більш сучасні, ніж у країн НАТО», – заявив диктатор.

Передісторія:

20 вересня Держдума Росії ввела в Кримінальний кодекс поняття «мобілізація» і «воєнний час», а також схвалила поправки щодо відповідальності за дезертирство під час мобілізації, або у воєнний час.

19 вересня так звані «громадські палати» «ЛНР» і «ДНР»  зажадали негайно ініціювати «референдуми» про визнання їх суб’єктами РФ.

Окупанти Херсонської області услід за бойовиками Донецької та Луганської областей теж виступили за термінове проведення «референдуму» про вступ до РФ.

Окупанти планують провести свої псевдореферендуми з 23 по 27 вересня.

Закарпатпост