У Генконсульстві Словаччини в Ужгороді відзначили 30-річчя словацької Конституції

🇸🇰🇺🇦У Генконсульстві Словаччини в Ужгороді відзначили 30-річчя словацької Конституції

Словенска Устава (словацька Конституція) була прийнята 1 вересня і вступила у силу у тих числах вересня, які маємо сьогодні на календарі. Завершальний же вигляд основний документ Словаччини отримав на початку 1993 року.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Привітати дипломатичне представництво сусідньої країни зі святом прийшла ціла плеяда відомих сучасних українських художників із Закарпаття, які виставили у Генконсульстві на розсуд глядачів свої роботи.

Присутній на заході голова Закарпатської облради Володимир Чубірко передав Генеральному консулу Словацької Республіки в Ужгороді Павлу Панісу вітальну адресу і озвучив подяку Словаччині за підтримку України.

“Наші братні і сусідні держави — майже ровесники. Хоча у незалежність ми здобували по-різному. І зараз Україні, на жаль, доводиться відстоювати свою незалежність зі зброєю у руках, воюючи проти окупантів, які зламали зуби у волю і міць українського народу й української армії.

Від себе і від імені українського нарорду ми вдячні за чітку позицію, які зайняла Словаччина з перших днів війни.

Як тоді. Так і сьогодні наша дружба пішла далі обіцянок і переросла у конкретні справи і чіткі заяви у захист України на міжнародній арені.

Мене і, впевнений, багатьох українців, дуже зворушили слова вашого Президента пані Сузанни Чапутової вчора ввечері з трибуни ООН у нью Йорку, де понад 141 країна засудила війну москви проти України.

Ось лише кілька важливих тез:

“Кожен член ООН несе відповідальність за збереження миру. Ті, хто сам порушує правила, не мають права встановлювати правила для інших через виконання вироку…

Ми давно залежимо від енергоносіїв з Росії. Однак ми віддавали перевагу захисту наших основних цінностей. Ми ввели санкції проти Росії і підтримуємо Україну військовою допомогою…

Звичайно, ми можемо зволікати та йти на компроміс. Історія, однак, ще раз вчить нас, що пасивність і невігластво ніколи не вирішують кризи, тільки відволікають від моменту істини…»

Це сильні слова і це — предметне підтвердження нашої дружби. Хай живе Словаччина! Хай живе Україна! Хай буде мирна Європа!”, – побажав дипломатам та присутнім Володимир Чубірко.

Пресслужба Закарпатської обласної ради

ЗакарпатПост