У Закарпатті планують створити сучасний Центр реабілітації військових

Сьогодні за участю голови облради Володимира Чубірка відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регіонального розвитку, комунального майна та приватизації.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

На порядку денному – розгляд кореспонденції, яка надійшла на адресу комісії. Насамперед обговорили лист військової адміністрації щодо вирішення питання про санаторне лікування бійців та інших осіб, які постраждали внаслідок військових дій з проведенням медичної і психологічної реабілітації в області. Йдеться про проєкт із створення Центру психологічної реабілітації та системи медичної і психологічної реабілітації в області. Про цю ініціативу, а також про те, де планують розмістити об’єкт, та як він функціонуватиме інформував Мирослав Білецький. Посадовець повідомив, що до проєктування залучаються також європейські фахівці, щоб врахувати усі тонкощі та вимоги до об’єкту. Зазначалося, що проєкт уже презентували на конференції у Швейцарії, відтак, є зацікавлені інвестори.

Така ініціатива була підтримана профільною комісією та обговорено можливість розміщення Центру на базі одного із обласних майнових комплексів.

У ході наради також озвучено питання щодо ефективного використання приміщень Закарпатського вертолітно-виробничого об’єднання, що на Тячівщині. Депутати облради ініціюють дане питання комплексно вирішити у площині реалізації Програми релокації підприємств в області із відповідними структурами та конкретними пропозиціями.

Присутній на засіданні депутат Ярослав Шукаль порушив питання щодо надання в оренду частини приміщення у будівлі колишнього профтехучилища у Великому Березному для потреб спортивно-юнацької школи. Підтримуючи таку ініціативу, Володимир Чубірко чітко окреслив алгоритм дій щодо вирішення цього питання, що і було погоджено присутніми депутатами.

Напрацьовані рекомендації комісії та доручення будуть скеровані в установленому порядку у відповідні установи та структурні підрозділи ЗОВА для подальшого узгодження.

За пропозицією заступника голови комісії Петра Станка, члени комісії обрали головуючою на комісії Ірину Мацепуру. Участь у засіданні узяли: представники комісії – Мирослава Ливч, Зоя Темнохудова, Віктор Русин та заступник голови облради Василь Дем’янчук, перший заступник голови ЗОВА, депутат облради Мирослав Білецький. Серед запрошених: депутат облради Ярослав Шукаль, Ольга Олексик, начальник КУ «Управління спільною власністю територіальних громад» Закарпатської облради Антон Громовий та ін.

Пресслужба Закарпатської обласної ради

ЗакарпатПост