В Ужгороді презентували нову книжку письменника і волонтера Андрія Любки

Про це у соцмережі розповів декан факультету іноземної філології УжНУ Mikhaylo Roshko

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Вчорашня презентація нової книжки Андрія Любки “Щось зі мною не так” у ляльковому театрі пройшла “на – ура”.

Харизматичний, як завжди впевнений у собі, письменник – красень і перекладач з сербо-хорватської (заодно і з польської), а сьогодні вже і відомий на всю Україну волонтер, котрий просто карколомно швидко збирає кошти на автомобілі для наших збройних сил, організовує з друзями їх покупку, ремонт і доставку на Схід, прямо у військові підрозділи (тут він б’є усі рекорди: куплено і доставлено понад 50 автомобілів), зрештою, зараз, поряд з Мирославом Дочинцем чи не найзнаменитіший серед українських письменників Закарпаття, і один з відомих багатообіцяючих письменників України, зібрав повний зал своїх фанатів і прихильників.

Презентація була чудовою, Андрій дуже серйозно і системно говорив про роль сучасних українських письменників, (і усіх задіяних у літературному процесі учасників: видавців, оглядачів, власників і продавців книжкових магазинів, бібліотекарів і читачів) у інформаційній війні і війні культур з Росією.

Говорив про потребу фінансової підтримки усіх цих учасників культурного фронту (і за рахунок грантів, і за рахунок державної підтримки). І, звичайно, дуже гарно читав свої есеї, дуже гумористичні, веселі, легкі.

Модерувала наша неперевершена Євгенія Напуда. Було цікаво, час пробіг дуже швидко, аудиторія була задоволена. Ще раз вітаю Андрій і з новою книжкою, і успішною презентацією у рідному місті, і – головне – з тим, що так вміло знайшов себе на полі волонтерства у цей важкий час випробувань.

ЗакарпатПост