Закарпатці доставили ЗСУ на фронт вантажівки

Минулими вихідними заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Дем’янчук разом із волонтерами, вкотре доправили на схід автівки, інше необхідне для воїнів-фронтовиків та відвідали закарпатських військовослужбовців-тероборонівців. Серед волонтерів – працівники виконавчого апарату облради: заступник керуючого справами облради Юрій Бортейчук та заступник начальника управління правового забезпечення облради Олег Сигидін.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Практично кожного місяця ця команда волонтерів здійснюють такі поїздки, та вважають своїм обов’язком насамперед поспілкуватися та морально-психологічно підтримати бійців.

Василь Юрійович добре знається на логістиці й організації таких благородних справ, які робить із 2014 року, а в окремих бойових частинах його вже зустрічають як давнього друга. У цій волонтерській бригаді також відомий закарпатський письменник Андрій Любка. Однодумці зосередилися найперше на підтримці українським військовим у питаннях, пов’язаних із автотранспортом – це і придбання, і перегін авто для фронту, а також, за потреби – ремонт машин.

«Організовуючи такі акції, потрібно продумати кожну деталь, оскільки пунктів призначення буває декілька, пропорційно у машинах розмістити продукти харчування, техніку, а також речі, які адресно мають потрапити воїнам у руки тощо. Іноді прямуючи до кінцевого пункту призначення, маємо насичену дорожню карту, тож треба спланувати і деталі передачі та подбати про водіїв, які відповідальні за  авто. Завжди чітко плануємо нічліг, готуємо супровідні документи та вирішуємо купу різних супутніх питань. На місцях спільно обговорюємо потреби воїнів і відразу плануємо алгоритм наступної поїздки», – зазначає посадовець-волонтер. Далі Василь Юрійович розповідає, що під час поїздок відкривається увесь спектр жахливої реальності, яка спіткала нашу країну: спустошені міста і села, які колись були квітучими та людними; встромлені у землю ракети, випущені на нашу землю росіянами; поржавіла і спалена військова техніка; опустілі осінні поля без господарів-землеробів…Особливо до сліз вражає свіжа картина на щойно звільнених територіях, де, на жаль, відсутні будь-які блага цивілізації. Тому наразі важливими є всіляка підтримка і воїнів, і місцевого населення з тим, щоб вони відчули нашу турботу, а воїни готові і надалі тримати міцну оборону, позаяк обстріли ще й досі тут не вщухають (ми відчули це на собі, коли рухалися на авто, та коли у будівлю, де ми перебували, залетіли осколики від снаряду… ).

«Одного разу довелося ночувати у великому спортзалі, де було дуже багато людей, евакуйованих із місця бойових дій: дорослі, діточки, немічні та старенькі… у такі моменти серце стискається, і тоді добре усвідомлюєш і відчуваєш усю біль та трагедію, яку переживає рідна країна», – розповідає В. Дем’янчук.

Цього разу, було доставлено 5 автомобілів, генератори, оргтехніку, продукти тривалого зберігання, теплі речі, свіжі овочі, мед, засоби гігієни, солодощі, та багато іншого, що потребують наші захисники. «Дякуємо за допомогу в придбанні автомобілів та всього необхідного: Андрію Любці, депутатам Закарпатської обласної ради Василю Іванчо, Миколі Сличку, Федору Яриничу, всім людям доброї волі, які роблять ці поїздки можливими. Висловлюємо вдячність Закарпатській військовій адміністрації за надану допомогу та сприяння в поїздці. Разом переможемо!», – наголошує посадовець.

Пресслужба Закарпатської облради

ЗакарпатПост